“Ik vind het bijzonder als ik met mensen een eindje mee mag lopen en mee mag gaan met de zoektocht naar wat de mogelijkheden zijn. Het boeit me en ontroert me als mensen hun eigen pad nemen”

Vanaf 2005 begeleid ik vanuit mijn eigen bureau mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Bij diverse profitorganisaties, overheidsorganisatie, zorg- en onderzoeksinstellingen werk ik op het gebied van competentieontwikkeling, managementvaardigheden en teamontwikkeling. Omdat persoonlijke ontwikkeling zich ook buiten de professionele context afspeelt bied ik particulieren begeleiding en therapie aan rondom thema’s als succes, assertiviteit, rouw, relaties en zingeving.

In de acht jaren daarvoor ben ik in dienst geweest bij een middelgroot organisatieadviesbureau. Ik richtte mij daarin op persoonlijke groei van het individu binnen een professionele omgeving. Voor die tijd ben ik na mijn promotieonderzoek in 1992 werkzaam geweest als universitaire docent aan de Wageningen University en gaf ik sturing aan een onderzoeksgroep. Onderzoekers begeleiden naar resultaat en succes vond ik boeiender dan het oplossen van wetenschappelijke vragen. Hierop heb ik een nieuwe professionele ontwikkeling doorgemaakt.

Ik ben gevormd door verschillende bekende en minder bekende leermeesters. In mijn werk gebruik ik modellen, inzichten en oefeningen uit onder andere Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werken, Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Lichaamswerk, Creatief Denken en Spiral Dynamics (een waardenmodel). Ik maak deel uit van verschillende netwerken van kleine en middelgrote adviesbureaus, onafhankelijke trainers, adviseurs en therapeuten. 

Lees verder over ontmoeten verandert.